Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Originální nápad, jak si poradit s krizí. Finští pošťáci budou sekat trávníky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Helsinky - Finská pošta se rozhodla originálně vyřešit pokles přepravovaných zásilek. Mezi své služby nově zařadila sekání trávníků.

Sekat trávník ale listonoši mohou jen v úterý. Druhý den v týdnu je totiž objem přepravovaných listovních zásilek a balíčků z celého týdne tradičně nejnižší, a pošťáci tak mají více volného času.

"V létě tuto službu zkusíme nabídnout po celé zemi. S nápadem přišli sami zaměstnanci," uvedla finská pošta v tiskovém prohlášení. Službu bude vzhledem k přírodním podmínkám ve Finsku nabízet pouze od května do září.

Zákazníci si budou moci vybrat, zda budou chtít sekat trávník jednou týdně třicet minut či celou hodinu. V prvním případě zaplatí 65, v druhém 130 eur měsíčně. K dispozici budou muset dát majitelé upravovaných pozemků vlastní sekačku.

Finská pošta loni zaznamenala pokles zájmu o služby o osm procent. Ve snaze vyjít vstříc svým zákazníkům přesunula roznos zásilek na odpoledne a večer, kdy bývají adresáti doma.

Témata:  Finsko zajímavosti pošta

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy