Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Pomsta je sladká? Turecko po útoku v Istanbulu tvrdě zaútočilo na IS

Turecké letectvo útočí na cíle IS
Turecké letectvo útočí na cíle IS
Foto: Reprofoto YouTube

Ankara – Turecká letadla a tanky zasáhly v severní Sýrii více než 100 cílů Islámského státu. Stalo se tak jen několik hodin poté, co střelec zabil při silvestrovských oslavách v jednom z klubů v Istanbulu 39 lidí. Video z útoku bylo zveřejněno na YouTube.

Turecko a Rusko jen krátce po střelbě, ke které se dnes přihlásil Islámský stát, zaútočilo na více než stovku cílů IS. Dramatické letecké záběry ukazují, jak vojenská letadla pomocí raket ničí úkryty IS v blízkosti měst al-Bab, Tadif a Bzagah v severní části válkou zničené země.

Při útocích údajně zemřelo 22 extremistů, zničena také byla celá řada budovy, uvádí server Daily Mail. 

Operace turecké armády proti IS v Sýrii, přezdívaná „Štít Eufrat", byla zahájena před více než čtyřmi měsíci.

Turecké ministerstvo vnitra také oznámilo, že v minulém týdnu zadrželo 147 osob, které podle úřadů byly napojeny na Islámský stát. Celkem 25 osob je formálně dále zadržováno.

Témata:  Turecká armáda Sýrie Islámský stát teroristický útok v Reina Night Club v Turecku Turecko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy