Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump chce skvělý vztah s Angelou Merkelovou, zaznělo na Světovém ekonomické fóru

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Davos - Donald Trump bude usilovat o vybudování skvělého a silného vztahu s Angelou Merkelovou. Prozradil to člen Trumpova přechodného týmu v Davosu. Anthony Scaramucci reprezentuje Trumpův tým na Světovém ekonomickém fóru. Podle něj bude Donald Trump mužem míru a uznává důležitost dlouhodobých aliancí spojených s Evropou. Informuje web thelocal.de.

Scaramucci zároveň přiznal, že se Trump snaží vybudovat i silné vazby s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Podle Scaramucciho slov bude pro Trumpa vztah s Putinem stejně důležitý jako s Angelou Merkelovou. Scaramucci Trumpa nechce vidět jako člověka se špatnými vztahy s lidmi a v žádném případě jako někoho, kdo považuje Evropu jako slabou.

Mělo by EU opustit více zemí? 

Reprezentant Trumpova týmu prohlásil, že vztahy USA a Evropy budou v dalších měsících silnější, než kdykoliv jindy. Podotkl však, že struktury a listiny USA jsou v rámci přípravy na 21. a 22. století, nikoli 20. století. Reagoval tak na dva rozhovory Trumpa pro evropská média, kde nově zvolený americký prezident prohlásil, že struktury a listiny NATA jsou zastaralé. Trump dokonce dodal, že Evropskou unii by mělo po VB opustit více zemí.

Trump Merkelovou kritizoval za otevření hranic 

Republikánský miliardář Trump, který se ujme úřadu v pátek, v poslední době Merkelovou i veřejně kritizoval. To když označil její rozhodnutí otevřít hranice stovkám tisíc migrantů jako katastrofické. V Davosu se celkově sešlo na tři tisíce politických a podnikatelských špiček světa.

Témata:  Angela Merkelová Donald Trump

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy