Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá kancléřka dorazila do Turecka, setká se s Erdoganem, Yildirimem i opozicí

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ankara - Německá kancléřka Angela Merkelová dorazila na návštěvu Turecka. Kromě prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a premiéra Binaliho Yildirima se setká také se zástupci parlamentní opozice.

Podle dnešního prohlášení mluvčího německé vlády Steffena Seiberta se kromě pokroků v naplňování migrační dohody bude Merkelová věnovat také otázce dodržování lidských práv v zemi.

Večer se kancléřka sejde v Ankaře také se zástupci největší opoziční síly v parlamentu, středolevicové Lidové republikánské strany (CHP), ale i se členy prokurdské Lidové demokratické strany (HDP).

Právě členy HDP turecká vláda obviňuje ze spolupráce se separatistickou Stranou kurdských pracujících (PKK), s níž armáda na jihovýchodě země bojuje. Jedenáct poslanců HDP je v současnosti ve vyšetřovací vazbě.

Témata:  Angela Merkelová Turecko Recep Tayyip Erdogan

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy