Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vojáci, dávejte si pozor. Rusko může nastražit sexuální pasti, zní z Estonska

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: marines.com **www.marines.com**

Tallinn - Šéf estonské rozvědky Mikk Marran dnes varoval vojáky NATO, kteří jsou v Pobaltí, aby posílili východní křídlo aliance. Rusko podle něj může proti nim nasadit "celý arzenál prostředků". Ten sahá od vyprovokovaných rvaček v hospodách přes "tradiční sexuální pasti" až po hackerské útoky.

Varování Mikka Marrana "před triky soupeřova týmu", zveřejněné v britském listu The Times, přišlo před odjezdem 800 mladých britských vojáků do Estonska.

Na serveru Delfi se vzápětí rozpoutala ironická debata, proč nebyli včas varováni i čeští vojáci a zda proti pětici českých vojáků, kteří se dostali do sporu s ochrankou baru v litevské Klajpedě, zasahovali v uniformách místní policie "Putinovi agenti".

Zazněl v ní ale i návrh, zda tedy místo vojáků, kteří buď válčí, anebo pijí, neměli do Pobaltí raději pozvat mnichy.

Server Newsru.com poznamenal, že i Rusko, nedůvěřující NATO, zvětšuje své síly u západních hranic. Současně ruský prezident Vladimir Putin označil za výmysl, že by Rusko ohrožovalo Pobaltí, podle něj naopak NATO "ustavičně provokuje a snaží se přimět (Rusko) ke konfrontaci".

Témata:  Estonsko NATO (Severoatlantická aliance) Rusko U.S. ARMY

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy