Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé uřízli hlavu unesenému Němci, jeho partnerka byla zabita při únosu

Vlajka Filipín
Vlajka Filipín
Foto: Pixabay

Berlín - Filipínská teroristická skupina Abu Sayyafa zveřejnila video, na němž je vidět poprava sedmdesátiletého německého rukojmího. Uvedla to agentura DPA.

Muže radikální islamistická organizace unesla loni v listopadu, když se plavil kolem jednoho z ostrovů na jihozápadě Filipín. Jeho devětapadesátiletá partnerka přišla o život už při únosu.

Německá vláda zatím úmrtí muže, který ve videu ze 14. února žádal o pomoc, oficiálně nepotvrdila. Bezpečnostní činitelé ale podle německých médií vycházejí z toho, že video je pravé.

Poradce filipínského prezidenta Rodriga Duterteho už v neděli uvedl, že se k němu dostaly informace o údajném zabití německého rukojmího na ostrově Jolo.

Server The Straits Times dnes napsal, že na videu je spolu s Němcem vidět několik ozbrojenců. "Teď mě zabije," řekl podle serveru sedmdesátiletý muž, kterému poté jeden z ozbrojenců velkým nožem uřízl hlavu.

Skupina Abu Sayyafa požadovala za Němce výkupné v přepočtu 570.000 eur (15,4 milionu korun). Pro jeho doručení stanovila ultimátum, které vypršelo v neděli. Těsně před vypršením ultimáta zaútočila podle německých médií filipínská armáda na základny radikálů na ostrově.

Témata:  Skupina Abu Sayyafa Filipíny terorismus Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy