Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza nepodané ruky: Trump výzvu Merkelové jen neslyšel, tvrdí jeho mluvčí

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Washington/Berlín - Americký prezident Donald Trump prý neslyšel otázku německé kancléřky Angely Merkelové, zda vyhoví novinářům a podají si ruce. Celá situace tak bylo podle mluvčího Bílého domu jen nedorozuměním.

O incidentu při pátečním fotografování obou politiků sedících v křeslech v Oválné pracovně informovala média po celém světě. Převládlo přesvědčení, že Trump otázku Merkelové vědomě ignoroval.

"Nevěřím, že její otázku slyšel," řekl Sean Spicer německému listu Der Spiegel ve zjevné snaze eliminovat negativní vyznění prekérní situace.

Der Spiegel se s tímto vysvětlením ale nespokojil. "Jak zvláštní scénka: Angela Merkelová sedí vedle Donalda Trumpa. Fotografové na ně volají, aby si podali ruce. Kancléřka se amerického prezidenta ptá, jestli si to přeje - ten ale nijak nereaguje. Merkelová vypadá zaskočeně a udělá obličej, jako by chtěla říci: ´No tak holt ne´," vylíčil list.

Témata:  Angela Merkelová Donald Trump Bílý dům USA

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy