Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tělo zavražděného bratra Kim Čong-una je stále v Malajsii, příbuzní se bojí o život

Malajsie
Malajsie
Foto: Pixabay

Kuala Lumpur - Tělo Kim Čong-nama, který byl před měsícem a půl zavražděn na letišti v Kuala Lumpur, stále zůstává v Malajsii. Příbuzní se k němu nehlásí. Prý by se sami mohli stát terčem atentátu.

Malajsie původně uváděla, že tělo vydá pouze příbuzným Kim Čong-nama. Ti se ale o tělo nepřihlásili. Manželka a děti Kim Čong-nama žili společně s Kimem v dobrovolném exilu v čínském Macau, od vraždy se ale skrývají. Existují totiž obavy, že syn zavražděného Kim Han-sol (21) by se mohl stát rovněž terčem atentátu.

Malajsijský ministr zdravotnictví Subramaniam Sathasivam dnes uvedl, že Kim Čong-namovo tělo je nadále v márnici v Kuala Lumpuru.

Některá malajsijská média v posledních dnech psala, že Malajsie uzavřela dohodu se Severní Koreou, na jejímž základě Malajsie vydá KLDR Kimovo tělo výměnou za propuštění devíti Malajsijců, jimž severokorejský režim kvůli diplomatickému sporu mezi oběma zeměmi brání opustit KLDR.

Jiné zprávy v malajsijských médiích tvrdily, že tělo Kim Čong-nama má být v nejbližší době posláno do Macaa, kde Kim Čong-namova rodina žila. Nic z toho se však nepotvrdilo.

Podle malajsijských vyšetřovatelů vraždu spáchaly 13. února dvě ženy z Indonésie a Vietnamu, které Kimovi na obličej nastříkaly bojový nervový plyn VX. Z podílu na vraždě malajsijská policie podezírá také sedm Severokorejců. Čtyři z nich krátce po vraždě odjeli z Malajsie, hledá je i Interpol. Další podezřelí Severokorejci se skryli na severokorejském velvyslanectví v Kuala Lumpuru.

Témata:  Malajsie Severní Korea Kim Čong-nam

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy