Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sebevražedný atentátník se odpálil v Láhauru. Šest lidí zemřelo

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Láhaur - V blízkosti vojenského vozidla v pákistánském Láhauru se dnes odpálil sebevražedný atentátník. Zahynulo nejméně šest osob a 18 dalších utrpělo zranění.

Oběťmi se stali čtyři vojáci a dva kolemjdoucí, uvedl mluvčí vlády provincie Paňdžáb Málik Ahmad Chán. Vozidlo, které bylo terčem útoku, se podílelo na pákistánském sčítání obyvatel.

Jde o další ze série pumových útoků. Minulý měsíc bomba v Láhauru zabila nejméně 13 lidí a desítky dalších zranil.

Na celém území Pákistánu trvá vysoký stupeň hrozby teroristických útoků, únosů a sektářského násilí. Před započetím cesty se proto doporučuje sledovat dostupná média a seznámit se s aktuální bezpečnostní situací v jednotlivých oblastech. Zvýšená hrozba teroristických útoků a stupeň „Red Alert“ platí od 4. 5. 2016 v souměstí Islámábád-Rávalpindí.

Bezpečnostní složky doporučují vyhýbat se, případně omezit na nezbytně nutnou dobu, pohyb na frekventovaných místech s výskytem většího počtu osob a cizinců. Relativně nejohroženější jsou v tomto směru zejm. nákupní centra, trhy (např. Kohsar Market, Sunday Market), parky, univerzity, mezinárodní hotely, restaurace, letiště, diplomatická enkláva. MZV ČR registruje v Pákistánu zvýšené riziko útoků proti cizincům.

Témata:  teroristické útoky v Pákistánu Pákistán terorismus Tálibán

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 14:44

Hamás zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy