Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při explozích u autobusu Borussie Dortmund byl zraněn fotbalista i policista

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Dortmund - Při úterních explozích poblíž autobusu Borussie byl zraněn také policista. Incident se odehrál zhruba deset kilometrů od stadionu vestfálského klubu po odjezdu týmu z hotelu.

Muž, který na motocyklu doprovázel německý tým na cestě na stadion k zápasu s AS Monako, utrpěl podle policejní mluvčí akustické trauma a šok.

Ještě v noci se podrobil operaci španělský obránce Borussie Marc Bartra, který jako jediný v autobusu utrpěl při výbuchu zranění. V nemocnici skončil se zlomeninou v zápěstí, v paži měl střepy.

Dortmundská policie vychází z toho, že šlo o cílený útok na sportovce. Státní zastupitelství případ vyšetřuje jako pokus o zabití. "Musíme vycházet z toho a od začátku jsme z toho vycházeli, že se jedná o cílený útok na tým Dortmundu," uvedl dortmundský policejní prezident Gregor Lange.

Policie podle něj po útoku nasadila všechny dostupné jednotky, i proto, že nevěděla, jestli nehrozí další nebezpečí. Poznamenal také, že další podezřelý předmět, který se včera večer našel, není podle prvních poznatků výbušninou.

Čtvrtfinálový zápas byl přeložen na dnešek se začátkem v 18:45 a odehraje se pod výrazně zvýšeným policejním dohledem.

Témata:  exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund Německo policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy