Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo je po útoku na fotbalisty v šoku. Nikdo nechápe, jak se to mohlo stát

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Berlín - Autobus fotbalistů Dortmundu poškodily v úterý večer cestou na domácí zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem tři exploze. Německo je z útoků v šoku. Nikdo nechápe, jak se něco takového mohlo stát.

Brzké zotavení přejí španělskému obránci Marcu Bartrovi, který se kvůli zranění ruky musel podrobit operaci. "Jsem v šoku. Rychlé uzdravení! A všem fanouškům dobrou a bezpečnou cestu domů," napsal hned v úterý večer na twitter Martin Schulz, kandidát SPD na post kancléře.

"Rychle se uzdrav Marcu Bartro! Velká reakce fanoušků Monaka. Dnes večer všichni stojí při BVB," uvedl zase mluvčí kancléřky Angely Merkelové (CDU) Steffen Seibert. Narážel tak na to, že fanoušci fotbalistů Monaka po odřeknutí zápasu solidárně skandovali "Dortmund, Dortmund".

"Šokující zpráva. Naše myšlenky jsou při BVB. You'll never walk alone!" napsal zase s odkazem na známou fotbalovou hymnu ministr spravedlnosti Heiko Maas (SPD).

"Myslím na tým. Teď jde o to vyšetřit pozadí činu. Věřím, že zítra bude zase středem pozornosti fotbal," napsal ministr vnitra Thomas de Maiziére (CDU).

Témata:  exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund Martin Schulz Angela Merkelová Německo

Aktuálně se děje

16. května 2024 10:25

Expert: Ficova ochranka selhala. Kulkám uhýbala, namísto aby premiéra bránila

Bývalý slovenský policejní prezident Štefan Hamran byl jednáním ochranky postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica zaskočen. Uvedl to v rozhovoru pro Dennik N. Pro RTVS uvedl, že na vině je selhání ochranky.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy