Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová se nevzdává a přichází s dalším plánem. Co chystá?

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: www.wikipedia.org

Berlín - Německá kancléřka Angela Merkelová varovala členy své Křesťanskodeokratické unie, že by neměli agresivně napadat jejich protivníky z Alternativy pro Německo, která získává stále větší podporu. Jen tak prý získají zpět své voliče.

Krajně pravicová strana Alternativa pro Německo je aktuálně třetí nejsilnější stranou a v nadcházejících volbách má velké cíle. Strategie současné kancléřky Angely Merkelové je nyní následující: chce se vyhnout konfrontacím a slovním přestřelkám. 

Věří, že právě to spíše než souboje povede k získání ztracených voličů a odklonu dalších. Pro deník Bild včera uvedla, že pokud chce Křesťanskodemokratická unie znovu zvítězit, musí přestat AfD démonizovat. 

A souhlasí s ní i další členové strany. "Neměli bychom AfD urážet či ingorovat. Musíme o kontroverzních tématech veřejně diskutovat a tak vyhrajeme zpět voliče," cituje političku za CDU, Julii Klöcknerovou, Local. 

Témata:  Angela Merkelová Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy