Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otec a mladší bratr údajného útočníka z Manchesteru byli zadrženi v Libyi

Severní Afrika
Severní Afrika
Foto: Pixabay

Manchester – Mladší bratr i otec údajného útočníka z Manchesteru byli dnes zadrženi libyjskými úřady v Tripolisu. Informuje o tom agentura Reuters.

Britská média o pravděpodobném pachateli Salmanu Abedim (Salmánu Abádím) již informovala, že má mladšího a staršího bratra, a také mladší sestru. Staršího bratra, 23letého Ismaila Abediho (Ismáíla Abádího), zadržela britská policie v úterý.

Podle Reuters Libyjci dnes zadrželi také Hashema Abediho (v arabském přepisu Hašíma Abádího), který se narodil v roce 1997. Podle libyjských bezpečnostních složek znal bratr "všechny podrobnosti" plánovaného sebevražedného atentátu.

Libyjská protiteroristická jednotka ho dopadla už v úterý večer pro podezření z kontaktů s radikálním Islámským státe (IS), sdělil její mluvčí. Právě IS se k atentátu přihlásil.

Podle nejnovějších informací byl zatčen v Tripolisu také otec údajného atentátníka Ramadán Abádí, který předtím agentuře AP tvrdil, že jeho syn je nevinný.

Témata:  Libye výbuch v aréně v Manchesteru Salman Abedi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy