Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

OSN varuje na twitteru před nezadržitelností klimatických změn

OSN
OSN
Foto: Pixabay

Washington - Organizace spojených národů dnes krátce po zveřejnění zpráv, že se americký prezident chystá odstoupit od Pařížské dohody o celosvětové ochraně klimatu, připomenula slova svého generálního tajemníka Antónia Guterrese o nezadržitelnosti klimatických změn.

"Změna klimatu je nepopiratelná. Změna klimatu je nezadržitelná. Klimatická řešení nám nabízejí možnosti, které nemají alternativu," citovala OSN na twitteru Guterrese.

K tweetu OSN připojila i Guterresovo úterní prohlášení, ve kterém generální tajemník hovořil o tom, že ti, kdo se rozhodnou nevsadit na ekologické technologie, čeká šedivá budoucnost. Zelené technologie pak nejvyšší představitel světové organizace označil za zlatý standard nadcházejícího věku.

Konečné rozhodnutí o budoucnosti amerických závazků k celosvětovému ujednání z roku 2015 Trump opakovaně odkládá. Ještě během volební kampaně dohodu označil za nevýhodnou pro USA a slíbil ji zrušit, pokud se stane prezidentem. V posledních týdnech hovořil o tom, že vše musí důkladně posoudit a že konečné stanovisko bude vycházet z amerických zájmů. Verdikt chce Trump oznámit v nadcházejících dnech.

Témata:  OSN (Organizace spojených národů) X (dříve Twitter) globální oteplování

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy