Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská mládež se musí podílet na politickém životě, burcuje na videu opozičník Navalnyj

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva - Ruský opoziční předák Alexej Navalnyj tvrdí, že v zemi historicky neexistuje tradice politických hnutí mládeže. Vyzval proto studenty, aby se aktivně účastnili politického života v zemi. Podle ruského listu Vedomosti bude mládež jednou z hlavních témat předvolební prezidentské kampaně v roce 2018.

Navalnyj ve videu reagoval na zprávy státních médií, která politika obvinila z využívání dětí a mládeže pro svou politickou činnost. V záznamu použil záběry, na kterých naopak ruští političtí představitelé předávají dárky od své politické strany dětem nebo organizují oficiální politické události ve školách.

Opozičník poznamenal, že právě mladí lidé by se měli aktivně angažovat v politickém dění státu. "Mládež by se měla o politiku zajímat. Měla by vyvíjet tlak na současnou vládu a nutit ji změnit se," řekl Navalnyj.

Mladé lidi opozičník vyzval, aby se nebáli a aktivně se účastnili politických diskusí a chodili na protesty. "Neposlouchejte nikoho, kdo vám tvrdí, že nemáte právo vycházet do ulic," dodal.

Témata:  Alexej Navalnyj Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy