Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Navalnyj u soudu vyvolal rozruch, omylem spustil alarm

Alexej Navalnyj
Alexej Navalnyj
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Moskva – Ruský opoziční vůdce Alexej Navalnyj, který byl dnes při organizování demonstrace v ruské metropoli zadržen, se postaral o pořádný poprask. Jednání moskevského soudu údajně narušil spuštěnm alarmu.

Poplach s výzvami k evakuaci dnes narušil jednání soudu, který projednává údajné prohřešky Navalného při organizování demonstrace. Podle agentury TASS se soudní síní o přestávce jednání rozezněly sirény a přítomní byli vyzváni, aby urgentně opustili budovu.

Poplach byl ale nejen planý, ale jeho původcem byl dokonce sám souzený disident. Podle agentury TASS chtěli během přestávky soudní zřízenci zapnout klimatizaci, protože v sále bylo dusno. Příliš si ale zřejmě nevěděli rady, a tak jim Navalnyj nabídl pomoc.

„Náhodou ale zapnul alarm a v soudní síni se rozezněly výzvy k evakuaci kvůli vzniku mimořádné situace," popsala ruská agentura incident. Jakmile se podařilo alarm vypnout, jednání pokračovalo.

Témata:  Alexej Navalnyj Rusko soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy