reklama

Mezi téměř osmi desítkami mrtvých jsou ti, jejichž těla se už podařilo nalézt a identifikovat, ale i lidé, kteří se stále pohřešují. S největší pravděpodobností je ale po smrti i většina nezvěstných.

Bilance obětí by se mohla dál měnit. Změny ale nebudou tak výrazné, jak tomu bylo v minulých dnech. V posledních dnech se podařilo například najít v pořádku pět pohřešovaných lidí, o kterých se policie domnívala, že jsou zřejmě mezi oběťmi ničivého požáru.

Představitel londýnské policie Stuart Cundy dnes vyzval všechny, o kterých by se jejich blízcí mohli důvodně domnívat, že v době neštěstí byli v Grenfell Tower, a nahlásit je tak jako nezvěstné, aby se policii přihlásili, pokud jsou ve skutečnosti v pořádku. Ne všechny oběti požáru bude podle Cundyho možné identifikovat a pátrání po totožnosti mrtvých bude podle něj trvat "mnoho, mnoho týdnů".

Grenfell Tower, budova se zhruba 120 sociálními byty ve čtvrti Kengsington, vyhořela od druhého až po poslední 24. podlaží. Podle různých údajů v ní žilo 400 až 600 lidí.