Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozloučení s Kohlem se uskuteční 1. července v Evropském parlamentu ve Štrasburku

EU
EU
Foto: Pixabay

Berlín - Německé ministerstvo vnitra v tiskové zprávě informuje o termínu posledního rozloučení někdejšího kancléře Helmuta Kohla. To se uskuteční  1. července ve Štrasburku.

Kohl, který zemřel minulý týden v pátek, je považován za politika, který výrazně napomohl evropské integraci. Nejdéle sloužící kancléř v dějinách spolkové republiky zemřel ve věku 87 let.

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker již den po jeho smrti hovořil o možnosti vystrojit Kohlovi „evropský" smuteční obřad. Ten se nakonec uskuteční v Evropském parlamentu ve Štrasburku.

Právě toto francouzské město, ležící nedaleko německých hranic, je do značné míry symbolem smíření obou zemí, k němuž křesťanský demokrat Kohl výrazně přispěl.

Po obřadu ve Štrasburku se uskuteční státní obřad i v západoněmeckém Speyeru, kde bude někdejší kancléř na základě svého přání pohřben.

Témata:  Helmut Kohl Německo EU

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy