Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrozba islámského terorismu? Jednou přejde, slibuje Merkelová

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Berlín - Islámský terorismus mění naši společnost, jednoho dne ale i tato hrozba přejde, je přesvědčena německá kancléřka Angela Merkelová (CDU).

 Šéfka německé vlády to dnes řekla v živě vysílaném rozhovoru s časopisem Brigitte.

"Samozřejmě to mění společnost. Když nastupujete do letadla, tak víte, co to znamená, že si s sebou nemůžete vzít láhev s pitím, že existuje více bezpečnostních opatření," poznamenala Merkelová. Zároveň vyjádřila přesvědčení, že si lidé zatím na teroristické útoky, kterých Evropa v posledních měsících zažila několik, nezvykají, ale jsou odhodlaní nenechat si vzít svůj styl života.

"Ve spolkové republice jsme dříve měli terorismus RAF (Frakce Rudé armády), tedy zcela jiný terorismus, teď máme islamistický terorismus, který pro nás představuje velkou výzvu," podotkla kancléřka. Věří, že i současná vlna terorismu jednou pomine, i když s náboženským extremismem budeme muset ještě nějakou dobu žít.

"Ne za půl roku. Ale stejně tak jako tu jednoho dne nebyl terorismus RAF, věřím, že tu jednoho dne nebude islamistický terorismus," uvedla.

Témata:  Angela Merkelová terorismus Německo

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy