Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ozbrojený muž napadl policisty u Buckinghamského paláce v Londýně

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Muž ozbrojený mečem údajně napadl policisty u Buckinghamského paláce. Fotky zveřejněné online zobrazují několik policejních vozidel na místě incidentu.

Jeden svědek na Twitteru uvedl, že útočník byl vyzbrojen mečem. Jiní svědci prohlásili, že to mohla být mačeta, píše britský bulvární server The Mirror. Policie o zbrani hovoří jako o noži.  

FIRST IMAGES #BREAKING OUTSIDE Buckingham Palace UNKOWN WHY #London pic.twitter.com/eBDNDI5GWM

— BNL (@BREAKING_LN) 25. srpna 2017

Metropolitní policie na twitteru informovala, že útočník byl zadržen pro podezření z těžkého ublížení a napadení policie. 

"Dva policisté utrpěli menší poranění během zatýkání muže. Žádné další osoby nebyly hlášeny zraněny. Důstojníci zůstávají na místě a vyšetřování pokračuje," uvedla policie v prohlášení. 

Celá oblast byla uzavřena. Královna Alžběta II. v ohrožení není, k útoku došlo, ve chvíli, kdy pobývá na zámku Balmoral ve Skotsku. 

 

Témata:  Breaking News Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy