Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kuriózní rekord: Němec překonal sám sebe v nošení piva

Pivo
Pivo
Foto: Pixmac

Mnichov - Oliver Strümpfel na slavnosti v dolnobavorském Abensbergu překonal vlastní rekord. Na vzdálenost 40 metrů se mu podařilo bezpečně donést 29 zdejších takzvaných mázů, tedy téměř 70 kilogramů.

"Šlo mi to dobře," řekl Strümpfel po úspěšném pokusu. "Bohužel se mi jeden rozbil. Smůla." Světový rekord drží od roku 2014, tehdy uběhl 40 metrů s 25 bavorskými tupláky.

Dnes byly v plánu dva pokusy, už při prvním padl rekord s 27 mázy. Napodruhé zkoušel rekordman nést 31 sklenic, ale jedna spadla a z dalších se vylilo více než 10 procent piva, takže se jich plných napočítalo jen 29.

Strümpfel si nedá pokoj a chce se svůj dnešní rekord příští rok znovu pokusit překonat. "Vím, že jich unesu víc než 30," řekl agentuře DPA. Unést 30 plných mázů znamená unést přes 70 kilogramů.

Témata:  pivo zajímavosti Německo

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy