Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

I německý Lidl se omluvil za vyretušované kříže

Lidl, supermarket
Lidl, supermarket
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Berlín - Lítost vyretušováním křížů z kopulí ortodoxních chrámů na řeckém ostrově Santorini na obchodních letácích vyjádřilo i vedení firmy v německém Neckarsulmu. Český Lidl se prostřednictvím mluvčí Zuzany Holé za vymazání křesťanských symbolů omluvil už v pátek.

"Je nám velice líto, že aktuální design (obalu) vyvolal nespokojenost. Není za tím žádný špatný úmysl," uvedla podle agentury DPA Isabela Lehmannová. Poukázala přitom na skutečnost, že se dotyčné zboží prodává už deset let po celé Evropě a jeho obal se neustále obměňuje.

Podle kardinála Dominika Duky jde o bezprecedentní a nekulturní akt. Mluvčí Lidlu Holá už v pátek uvedla, že součástí jeho obchodní politiky jako mezinárodní obchodní společnosti je zachování náboženské a politické neutrality. Dodala, že aktuální zkušenost bude firma do budoucna brát při tvorbě dalších návrhů obalů v potaz.

Umazání křížů vyvolal pozdvižení hlavně mezi českými zákazníky, kteří si na krok řetězce stěžovali. Krok nechápal ani ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL), který mluvil i o bojkotu Lidlu.

Témata:  Lidl Německo nákupy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy