reklama

Uvedl to ruský list Kommersant. Výkonný výbor MOV minulý týden vyloučil Rusko ze ZOH 2018. Pod neutrální vlajkou a s označením "olympijský sportovec z Ruska" budou moci závodit pouze prokazatelně "čistí" ruští sportovci.

"Ze strany MOV je to (kontrakt s Bosco) úctyhodný krok, svědčící o tom, že vyloučení ruské reprezentace není hon na čarodějnice a že profesionalita ruské firmy byla zaznamenána a vysoce oceněna," řekl deníku analytik Michail Burmistrov.

Délku kontraktu s MOV mluvčí Bosco Olga Judkisová neupřesnila, spolupráce však začala již loni, kdy firma získala zakázku na slavnostní oblečení pro letní olympiádu v Riu.

"Pro Bosco je kontrakt s MOV skvělý příběh z hlediska pověsti a propagace značky na mezinárodní úrovni," uvedl Burmistrov. "Moskva a Petrohrad jsou čím dál přitažlivějšími destinacemi pro zákazníky kupující luxusní zboží. Spolupráce s MOV v předvečer olympiády může přilákat zahraniční turisty a příznivě ovlivnit tržby společnosti," dodal.

Podle experta může pro cílovou skupinu zákazníků znamenat toto vítězství Bosco nad Nike více než vyloučení Ruska z olympiády. Bosco di Ciliegi ve volném překladu znamená Višňový sad. Firma patří podnikateli Michailu Kusnirovičovi.