Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová poslala gratulaci Babišovi, těší se na pokračování dobré spolupráce

Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Berlín/Praha - Německá kancléřka Angela Merkelová dnes gratulovala novému českému premiérovi Andreji Babišovi. Těší se na pokračování velmi dobré spolupráce. Připomněla, že se letos slavilo 20. výročí uzavření česko-německé deklarace.

"Vážený pane premiére, srdečně Vám gratuluji k Vašemu zvolení. Pro Váš zodpovědný úkol Vám přeji hodně štěstí a úspěchu," píše Merkelová v úvodu gratulace.

Poselství česko-německé deklarace zaměřit společně pohled do budoucnosti a převzít zodpovědnost za Evropu podle Merkelové zůstává aktuální. "V době nesmírných výzev pro Evropu jsou důvěryhodné vztahy mezi členskými zeměmi rozhodující. Německo-českému přátelství přitom náleží zvláštní role," uvedla kancléřka.

Závěrem poznamenává, že se těší na pokračování velmi dobré spolupráce i s Babišovou vládou a že s velkým zájmem hledí vstříc na osobní setkání s novým českým premiérem.

Témata:  Angela Merkelová Andrej Babiš Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy