Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tálibán útočil v Afghánistánu, zabil 11 policistů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: AFP

Kábul - Jedenáct policistů zabili dnes příslušníci islamistického hnutí Tálibán při útocích na dvě kontrolní stanoviště v afghánské provincii Hílmand.

Uvedl to její guvernér s tím, že neupřesněné ztráty utrpěli také příslušníci Tálibánu. Provinční policejní šéf podle agentury AFP sdělil, že při odvetné operaci, která útočníky z Tálibánu zahnala, bylo zabito 15 tálibů.

Oddíly Tálibánu mají už bezmála rok a půl pod kontrolou deset ze 14 okresů provincie Hílmand, a doslova tak drží v obklíčení provinční hlavní město Laškargáh.

V provincii Kandahár zaútočil atentátník v autě s trhavinami na konvoj mezinárodních sil. O život přišla afghánská žena a zraněno bylo pět civilistů. Mezi příslušníky koaliční mise Rozhodná podpora, kterou vede NATO, nepřišel nikdo k úhoně, napsala agentura AP.

Podle provinčního policejního šéfa se sebevražedné vozidlo pokusilo najet do konvoje NATO poblíž letiště v Kandaháru, explodovalo ale předčasně.

Témata:  Afghanistán Tálibán

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy