Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po pěti dnech bojů byl obnoven provoz na letišti v Tripolisu

Libye
Libye
Foto: Pixabay

Tripolis - V Libyi po pěti dnech znovu otevřeli jediné fungující letiště u Tripolisu. Mítíka je původně leteckou základnou, jež převzala roli civilního letiště, když mezinárodní letiště v hlavním městě v roce 2014 poškodily boje.

Letiště Mítíka bylo poškozeno při pondělních bojích, při nichž zahynulo 20 lidí. "Všechny vnitrostátní i mezinárodní lety byly obnoveny," uvedl nejmenovaný představitel letiště. "Nemáme zprávy o žádných technických problémech a bezpečnost máme rovněž pod kontrolou," dodal.

Podle libyjských úřadů se útočníci v pondělí pokoušeli osvobodit "teroristy ze skupin Islámský stát, Al-Káida a dalších, kteří jsou ve věznici, jež je součástí základny".

Tripolis je od svržení libyjského vůdce Muammara Kaddáfího v rukou několika skupin, které se účastnily revolučních bojů v roce 2011. Svádějí mezi sebou často těžké bitvy.

Témata:  Libye Sýrie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy