Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská policie podniká razii v kanceláři Navalného

Alexej Navalnyj
Alexej Navalnyj
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Moskva - Ruští policisté dnes vtrhli do kanceláře Fondu boje proti korupci (FBK) opozičního předáka Alexeje Navalného.

Ten právě pořádá celostátní protest na podporu bojkotu březnových prezidentských voleb, k nimž nebyl jako vyzyvatel prezidenta Vladimira Putina připuštěn, podle úřadů kvůli pravomocnému odsouzení k podmíněnému trestu.

Policisté podle mluvčí fondu vylomili dveře a zadrželi několik Navalného spolupracovníků. Své počínání vysvětlovali telefonátem, že se v kanceláři nachází bomba a že budovu musejí vyklidit a prohledat. Policisté podle serveru Newsru.com vtrhli i do studia, odkud Navalného spolupracovníci zajišťovali přímý přenos z demonstrací z desítek měst v různých regionech Ruska.

"Koukejte, oni přesně vědí, kde je bomba! V žádné prázdné kanceláři FBK, ale právě ve studiu. Nejspíše přímo v kameře, kterou musejí okamžitě vypnout," ironicky prohlásil jeden ze spolupracovníků fondu Georgij Alburov. Policisté prý zareagovali poznámkou, že tam bombu strčil nejspíše vedoucí studia. Pak odvezli vedoucího, režiséra, právníka a také manažera studia.

Témata:  Alexej Navalnyj Rusko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy