Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indka se vydávala za muže a dvakrát se oženila

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí - Indická policie řeší kuriózní případ ženy (26), která se od roku 2014 vydávala za muže. První svatbu coby "ženich" měla v roce 2014. Brzy následoval rozvod, a v roce 2017 se "oženila" znovu.

Policie zadržela údajného Krišnu Sena v severoindickém státě Uttarákhand. Při výslechu vyšlo najevo, že v policejní síti skončila žena vydávající se za muže. Manželčini rodiče na ni podali žalobu za vymáhání věna a vyhrožování jejich dceři. Uvedli také, že si jejich "zeť" vypůjčil 850.000 rupií (asi 270.000 korun) na rozjezd svého podnikání, ovšem peníze nevrátil.

Dávat a přijímat věno je v jižní Asii několikasetletá tradice, kdy rodiče nevěsty dávají rodině ženicha peníze, oděvy a šperky. V Indii je tato praktika nelegální od roku 1961, ale navzdory tomu trvá.

Policie uvedla, že obě ženy, které si dotyčná vzala, neměly ani tušení, že jejich "manžel" je ženou. Nikdy se před nimi nesvlékla a manželství nebylo po sexuální stránce naplněno.

"Nosila mužský účes, mužské oblečení a chovala se jako muž. Měla převážně mužské přátele, chodila na mužské toalety, kouřila, pila alkohol a jezdila na motorce, aby odvrátila jakékoli podezření," uvedl jeden z policistů.

Témata:  Indie manželství zajímavosti

Aktuálně se děje

9. května 2024 8:43

Ukrajina opět sestřelovala ruské drony. Okupační armáda zaútočila na Belgorodskou oblast

Ukrajinské systémy protivzdušné obrany zničily 17 z 20 útočných dronů, které Rusko nasadilo na ukrajinské území. Informovala o tom agentura Reuters. Drony byly zničeny nad oděským regionem na jihu Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy