Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu se demonstrovalo proti válce a NATO

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Mnichov - Mnichovskou bezpečnostní konferenci doprovázejí i demonstrace proti válce a Severoatlantické alianci. Policie odhadla, že se dnešního protestu zúčastnilo kolem 2000 lidí, pořadatelé očekávali dvojnásobek.

Demonstranti, kteří prošli z Karlova náměstí ústřední nákupní tepnou až na Mariánské náměstí v historickém centru Mnichova, dávali svými plakáty najevo odpor vůči válce, zbrojení, NATO, nynější vojenské operaci Turecka v Sýrii či přítomnosti zástupců Íránu na konferenci.

Po skončení pochodu chtěli aktivisté podle německých médií místo konání bezpečnostní konference, které se účastní kolem 20 hlav států a šéfů vlád, obstoupit lidským řetězem. Zpravodaj ČTK ale žádné takové pokusy ve městě nezaznamenal.

Hotel Bayerischer Hof, v němž se konference pravidelně koná, je chráněn několika stupni policejních kontrol. Okolní ulice jsou uzavřené.

Témata:  demonstrace v Německu Německo NATO (Severoatlantická aliance)

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy