Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seehofer se zastal východoevropských států: EU s nimi kvůli migrantům jedná povýšeně

Sídlo Evropského parlamentu
Sídlo Evropského parlamentu
Foto: Pixabay

Berlín - Bývalý bavorský premiér Horst Seehofer (CSU), nyní spolkový ministr vnitra, obvinil Evropskou unii, že při jednání s východoevropskými zeměmi o přerozdělování migrantů zaujímá povýšený postoj.

Seehofer se snaží ukázat, že jeho Křesťanskosociální unie (CSU) zaujímá nesmlouvavý postoj v otázkách migrace. Již dříve uvedl, že chce usilovat například o rychlejší deportace neúspěšných žadatelů o azyl, především těch, kteří spáchali trestný čin nebo jsou považováni za nebezpečné.

Nyní Seehofer vyzval k prodloužení kontrol na německých hranicích, dokud Evropská unie nebude schopna ochránit své vnější hranice. A EU také kritizoval za "moralizující" tón, jímž mluví s východoevropskými zeměmi, které odmítají povinné uprchlické kvóty.

"Takový přístup je kontraproduktivní. Každá země má svou hrdost," podotkl předseda CSU v rozhovoru pro list Die Welt am Sonntag.

"Evropská unie je často povýšená. Musíme vložit více energie do dialogu o přerozdělování uprchlíků, Pokud budeme vyjednávat trpělivě, většina zemí (to) podpoří," řekl.

Témata:  Horst Seehofer Německo EU uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy