Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová a Juncker vyjádřili Francii podporu v souvislosti s teroristickým útokem

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brusel - Podporu v souvislosti s dnešním teroristickým útokem dnes Francii vyjádřil předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Při incidentu na jihu země zahynuly nejméně tři lidé.

Po summitu Evropské unie v Bruselu dala Francii najevo solidaritu i německá kancléřka Angela Merkelová. "Pokud jde o teroristické hrozby, jsme přirozeně na straně Francie a vždy, když budeme moci poskytnout pomoc a podporu, učiníme tak," zdůraznila kancléřka.

"Francii znovu zasáhl zbabělý a krvavý čin. Vyjadřujeme pohnutí a plnou podporu francouzskému lidu," prohlásil podle agentury AFP Juncker na tiskové konferenci v Bruselu. "Boj proti terorismu je obtížný a dlouhý boj. Povedeme ho a společně v něm zvítězíme," dodal.

Při útoku muže původem z Maroka, který se hlásil k takzvanému Islámskému státu, zahynuli na jihu Francie tři lidé a několik dalších utrpělo zranění. Útočník patrně nejdřív v Carcassonne zabil jednu osobu střelou do hlavy a poté zajal několik rukojmích v supermarketu v nedalekém městečku Trèbes. Policie ho po několika hodinách zastřelila.

Témata:  střelba v Trèbes (23.3.2018) Angela Merkelová Jean-Claude Juncker Francie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy