Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku sebevražedného atentátníka na východě Libye zemřelo nejméně osm lidí

Libye
Libye
Foto: Pixabay

Tripolis - Při teroristickém útoku ve východolibyjském městě Adžedábíja zahynulo ve čtvrtek osm lidí a dalších osm utrpělo zranění. Předchozí bilance hovořila o třech obětech. K násilnému činu se zatím nikdo nepřihlásil.

Sebevražedný útočník odpálil své auto napěchované výbušninami u kontrolního stanoviště u východního výjezdu z města Adžedábíja, které leží jižně od Benghází.

V Libyi, která se od svržení diktátora Muammara Kaddáfího v roce 2011 zmítá v chaosu, operují různé milice a teroristické skupiny. Země má nadále dva kabinety - kromě vlády a parlamentu sídlícího v hlavním městě Tripolisu funguje odděleně správa ve východolibyjském Benghází. Podporuje ji někdejší generál libyjské armády Chalífa Haftar.

Město Adžedábíja je pod kontrolou sil věrných Haftarovi. Členové těchto sil střežili kontrolní stanoviště, na něž atentátník v pátek večer zaútočil.

Témata:  Libye sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy