Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Haleyová sdílí negativní názor na OSN s novým bezpečnostním poradcem Bílého domu

OSN
OSN
Foto: Pixabay

Washington - Novým bezpečnostním poradcem Bílého domu byl jmenován John Bolton. Velvyslankyně USA při OSN Nikki Haleyová se už nechala slyšet, že s ním bude mít dobré pracovní vztahy a sdílí s ním negativní názor na tuto mezinárodní organizaci.

Bolton, který byl velvyslancem při OSN za George Bushe, bude funkci bezpečnostního poradce vykonávat od pondělí. V minulosti Bolton řekl, že by se nic nezměnilo, kdyby sídlo OSN v New Yorku mělo o deset pater méně.

"Johna Boltona znám dobře. Dostala jsem od něj rady, mluvila jsem s ním. Vím, s jakou nelibostí se staví k OSN a jeho názor sdílím," řekla Haleyová na univerzitě Duke v Severní Karolíně. "Myslím, že naše pracovní spolupráce bude skvělá," dodala s tím, že strach z toho, že jí Bolton bude říkat, co má dělat, nemá.

Haleyová od nástupu do funkce loni v lednu tlačila na americkou vládu, aby snížila množství peněz, které posílá OSN, a rovněž kritizovala instituce Organizace spojených národů za údajnou "protiizraelskou zaujatost".

Témata:  OSN (Organizace spojených národů) Bílý dům USA Nikki Haleyová John Bolton

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy