Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči zlikvidovali požár v Tatrách, s živlem bojovali tři dny

Vysoké Tatry
Vysoké Tatry
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bratislava - Slovenští hasiči o víkendu po třech dnech hašení zlikvidovali požár, který vypukl ve čtvrtek v těžko přístupném terénu ve východní části Vysokých Tater.

Hasiči o tom informovali na sociální síti. Obnova přírody poničené ohněm potrvá podle šéfa správy Tatranského národního parku Pavola Majky desítky let.

Přesná příčina požáru, který zasáhl na 30 hektarů lesa v nejvyšším pohoří Slovenska, není známá. Šéf slovenského hasičského sboru Alexander Nejedlý dříve uvedl, že oheň patrně zapříčinil člověk. V době vypuknutí požáru v oblasti vysazovali stromky dělníci, kteří oheň ohlásili.

Kromě hasičů se do likvidace plamenů zapojily i vrtulníky ministerstev obrany a vnitra. Z bezpečnostních důvodů byli v oblasti požáru z turistických tras evakuovány stovky návštěvníků.

Témata:  Slovensko Vysoké Tatry požáry

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy