Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afghánistánem se opět rozléhaly výbuchy a střelba, výsledkem 4 mrtví

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Dželálábád (Afghánistán) - Při sérii explozí a následné přestřelce mezi ozbrojenci a bezpečnostními složkami zahynuly ve východoafghánském městě Dželálábád nejméně čtyři osoby a 20 dalších lidí bylo zraněno. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na místní úřady. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Během patrně koordinovaného útoku došlo nejprve k několika výbuchům. Nejméně dvě z explozí otřásly budovou městského finančního úřadu, kde se nato ozbrojenci střetli s policií, řekl AFP guvernér provincie Nangarhár.

Jeden sebevražedný útočník se nejprve odpálil u vchodu do budovy, aby do ní ostatní ozbrojenci mohli vniknout. Nejméně čtyři útočníci vyzbrojení granátomety a samopaly v budově stále bojují s policisty, informovala agentura Reuters s odvoláním na místní úřady.

Provincie Nangarhár, která přiléhá k pákistánským hranicím, je považována za hlavní základnu bojovníků takzvaného Islámského státu. Působí zde ale i extremistické hnutí Tálibán, které dlouhodobě vede boj proti vládě v Kábulu podporované Západem.

Témata:  Afghanistán teroristické útoky v Afghánistánu terorismus střelba násilí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy