Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Navalnyj dostal měsíc vězení

Alexej Navalnyj
Alexej Navalnyj
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Moskva - Moskevský soud poslal ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného na třicet dnů do vězení za zorganizování nepovoleného mítinku před deseti dny. Protikorupčního blogera zadržela v sobotu 5. května v hlavním městě policie na demonstraci proti připravované inauguraci staronového prezidenta Vladimira Putina.

Policisté tehdy zasahovali ve dvaceti ruských městech. Celkem bylo podle ruských médií zadrženo několik tisíc lidí, jen v Moskvě jich bylo kolem 700.

Putin, který v březnu s přehledem vyhrál prezidentské volby, byl do nejvyššího státního úřadu počtvrté uveden 7. května.

Navalnyj byl obžalován ze dvou přestupků, a to z opakovaného porušování pravidel pro pořádání demonstrací a z maření policejního zásahu. Ohlášený verdikt, nejvyšší možný, se týká prvního z nich, soud má ještě dnes rozhodnout i o druhém.

Témata:  Alexej Navalnyj Rusko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy