Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Razie v bytě Navalného. Policie zabavila telefony a datové nosiče

Ruská policie
Ruská policie
Foto: Reprofoto

Moskva - Ruská policie dnes provedla domovní prohlídku u vůdce opozice Alexeje Navalného a zabavila mu telefony a datové nosiče.

Novinářům to oznámila Navalného mluvčí Kira Jarmyšová. Před prohlídkou byl podle ní Navalnyj vyslechnut a podroben osobní prohlídce.

Razie podle agentury Interfax souvisí zřejmě s trestním oznámením o pomluvě, které na ruského protikorupčního aktivistu podal policejní vyšetřovatel Pavel Karpov. Ve stejné kauze policisté v úterý provedli výslechy i ve studiu opoziční rozhlasové stanice Echo Moskvy, v níž Navalnyj občas hovoří.

Karpov se cítí poškozen čtyřdílným filmem Kasta nedotknutelných, který koluje po ruských sociálních sítích. Navalnyj ho ve filmu obviňuje z podílu na smrti bývalého auditora investičního fondu Hermitage Capital Sergeje Magnitského.

Témata:  Alexej Navalnyj Rusko policie Rusko

Související

Aktuálně se děje

18. září 2024 12:21

Taylor Swift vydělala Harrisové 40 000 dolarů. Stačil jeden příspěvek Trumpa

Příspěvek republikánského kandidáta Donalda Trumpa na sociálních sítích, kde vyjádřil nenávist k americké popové zpěvačce Taylor Swift, způsobil, že její fanklub přispěl na kampaň prezidentské kandidátky demokratů Kamaly Harrisové dalších 40 000 dolarů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy