Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník pobodal policistu u slovenského velvyslanectví v Moskvě, verzí o motivu je několik

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Moskva - Ruská policie zatkla muže, který v pátek odpoledne útočil u slovenského velvyslanectví v Moskvě. Podle médií zasadil nožem sedm ran 31letému kapitánovi, veliteli jednotky ze zvláštního policejního pluku, určeného k ochraně diplomatických zastoupení.

"V důsledku pátrání moskevští policisté zadrželi občana, který je podezřelý ze způsobení tělesné újmy pracovníku policie," řekla mluvčí ministerstva vnitra Irina Volková. Podezřelý byl podle ní převezen k vyšetřovatelům. 

Napadený důstojník podle listu Moskovskij komsomolec přijel autem k velvyslanectví zkontrolovat podřízené, střežící ambasádu ze dvou stanovišť. Zaparkoval u chodníku blok od velvyslanectví, ale k podřízeným už nedošel.

Přiběhl k němu útočník, jehož podivného počínání si povšimli lidé ještě před útokem, a začal ho bodat nožem. Překvapený kapitán se snažil útočníka odrazit, a možná proto se většina ran ukázala jako povrchová. Po sedmi ranách útočník utekl.

"Jsou nejrůznější verze o napadení, od výstřelku narkomana či bývalého zločince až po útok osamoceného teroristy," napsal původně Moskovskij komsomolec. Později, po identifikaci předpokládaného útočníka jako osmnáctiletého Čečence, přidal i spekulace ze sociálních sítí, zda nešlo o pomstu za přebrání přítelkyně. Zraněný policista ale při výslechu v nemocnici prohlásil, že je šťastně ženatý.

Témata:  policie Rusko Moskva Rusko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy