reklama

"Jak může Theresa Mayová očekávat, že vystoupí z EU, když ani nedokáže vystoupit z vlastního auta?" komentoval drobný incident zpravodajský portál Politico.eu.

Na Mayovou na červeném koberci čekala Merkelová s asistentkou, která britské premiérce měla pomoci z vozidla a ukrýt ji před deštěm pod deštníkem. Nicméně i když opakovaně brala za kliku auta, dveře zůstaly zablokované. Uvolnit se je podařilo až po zásahu člena ochranky. Pak Mayová konečně mohla vystoupit a pozdravit usmívající se kancléřku.

Legraci z Mayové si dělal šéf britských labouristů Jeremy Corbyn. Prý se na kontinent vydala pro útěchu a aby si vyslechla příjemné věci. A toho se podle něho dočká, když se jí podaří vystoupit z auta.

Britská premiérka v pondělí odložila na dnešek plánované parlamentní hlasování o dohodě o rozchodu Británie s Evropskou unií. Hlasování bylo kvůli vnitropolitickým neshodám předem odsouzeno k neúspěchu. Dnes Mayová situaci řeší se svými evropskými partnery. Byla již u nizozemského premiéra Marka Rutteho, z Berlína se pak vydá do Bruselu.