Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čína proti brexitu: Británie velmi riskuje, vzkazuje

Peking
Peking
Foto: Pixabay

Peking - Proti odchodu Británie z EU se dnes vyslovil taky čínský list The Global Times, který vydává čínská vládnoucí komunistická strana. Londýn podle deníku velmi riskuje.

Čínská vláda se k dnešnímu britskému referendu oficiálně nevyjadřovala s tím, že se jedná o vnitřní záležitost Spojeného království.

Diplomatické zdroje ale podle Reuters říkají, že Čína vyjádřila nepřímo podporu zastáncům dalšího britského členství v unii, a to vyzváním k "silné, jednotné Evropě".

The Global Times usoudil, že Británie hraje riskantní hru, která by se neměla napodobovat. "Pokud Británie bude hlasovat pro setrvání v EU, země si jen prožije politickou maškarádu. Pokud nikoli, pak země bude (odchodem z unie) jednat jako vytahovačný provazochodec, který bohužel spadl a nebyl zajištěn záchranným pásem," napsal vlivný čínský list.

Témata:  Brexit Čína Velká Británie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy