Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Camerona nahradí Boris Johnson? Vlivný politik konzervativců promluvil

David Cameron
David Cameron
Foto: conservatives.com **www.conservatives.com**

Londýn - Rozhodnutí o brexitu dostalo Konzervativní stranu do krize. Spekuluje se o tom, že by britského premiéra Davida Camerona v čele vlády, ale i vládní strany mohl nahradit Boris Johnson.

Dnes to prohlásil Chris Grayling, který zastává post vůdce konzervativců v Dolní sněmovně. Grayling byl pro brexit a rovněž řekl, že nyní nevznikne žádná brexitová vláda. "Bude tady konzervativní vláda, která bude zastupovat obě strany debaty," řekl.

Dodal, že v takové vládě bude mít místo i ministr financí George Osborne, který v kampani obhajoval setrvání Británie v EU. "Ano, George má velkou budoucnost, předpokládám ho na vysokém postu. Očekávám, že ve vládě nastanou jen malé změny, abychom tak demonstrovali kontinuitu," dodal Grayling.

Ve svém prohlášení se obrátil i na 48 procent voličů, kteří ve čtvrtek hlasovali pro setrvání ve svazku s Bruselem. Tyto Brity ujistil, že ze Spojeného království se nyní nestane xenofobní země.

Témata:  David Cameron Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 10:28

V noci Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny

V noci na dnešek Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, což způsobilo poškození zařízení a zranění alespoň jednoho pracovníka. Oznámil to podle ukrajinských médií ministr energetiky Herman Haluščenko. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy