Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokémoni dobývají Česko. Čtěte návod, jak Pokémon Go stáhnout

Pokémoni jsou zkrátka všude, i na ulici
Pokémoni jsou zkrátka všude, i na ulici
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Hra pro chytré telefony Pokémon Go si v posledních dnech získává v Česku čím dál větší oblíbenost, nehledě na to, zatím není v tuzemsku oficiálně dostupná. I přesto už Češi plánují po celé republice srazy a společná chytání animovaných příšerek.

Na facebooku má nový počin vývojářů z firmy Niantic již tisíce českých fanoušků, kteří dokonce plánují společné "chytání" oblíbených kreslených postaviček v centru Prahy. Pokémon Go navazuje na starší počítačové a karetní hry a také na animovaný seriál.

Hra, která je zatím dostupná pouze v Americe, Austrálii, Británii a Německu. Nejen čeští hráči ale našli způsob, jak ji získat z neoficiálních zdrojů. Vývojáři ale na twitteru varují, že neoficiální verze mohou obsahovat viry.

Pokémon Go funguje na prinicpu tzv. rozšířené reality, kdy zasazuje virtuální postavičky pokémonů do reálných míst pomocí mobilní aplikace. Skrz kameru telefonu pak hráč může tyto postavy "chytat" - přidat je do své sbírky, dále je trénovat a soupeřit s pokémony ostatních hráčů. Hra s reálným prostředím pracuje, například "vodní pokémoni" se dají nalézt pouze u vodních ploch.

Čeští hráči plánují na další dny i hromadná setkání, kde budou postavičky chytat. Ve čtvrtek odpoledne by se měli shromáždit v pražských Riegrových sadech, v sobotu se "trenéři a trenérky" Pokémonů sejdou na Václavském náměstí. Počtem účastníků chtějí překonat zatím největší sraz hráčů v Sydney, kde se v pondělí sešly asi dvě tisícovky lidí.

Jak stáhnout Pokémon GO

Jak už bylo výše řečeno, hra zatím není v České republice dostupná. Dnes byla oficiálně spuštěna v Německu a další evropské země jsou na řadě, očekává se tedy, že v řádu několika dní by se tak mohlo stát i u nás.

Hra se dá i přesto stáhnout na telefony s operačním systémem Android například zde. Po jejím stažení je třeba povolit v nastavení telefonu instalaci z neznámých zdrojů a stažený soubor následně nainstalovat. Redakce serveru Globe24 ale důrazně doporučuje vyčkat na oficiální vydání hry a za spolehlivost a bezpečnost stahovaného souboru nenese žádnou zodpovědnost.

 

Témata:  Pokemon

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy