Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokémon GO je oficiálně dostupný v České republice

Pokémoni dokáží zpříjemnit i nudný nákup v supermarketu
Pokémoni dokáží zpříjemnit i nudný nákup v supermarketu
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Pokud patříte mezi poctivce, kteří vyčkávali na oficiální vydání hry u nás, můžete začít stahovat.

Společnost Niantic oznámila na sociálních sítích zprávu, na níž s napětím čekaly miliony lidí po celém světě - Pokémon GO je konečně dostupný i v jejich zemi a to jak pro Android tak iOS.

Mezi 26 zeměmi, pro jejichž trh byla hra dnes vzpřístupněna, je i Česká republika a Slovensko. Pryč je tedy doba, kdy jste Pokémony mohli lovit pouze, pokud jste si troufli na instalaci aplikace z úložišť, kam ji nahráli první z nedočkavců.

Množství novopečených trenérů, kteří rozšíří řady již zkušených hráčů, bude podle předpokladu enormní a brzy budeme v lese místo houbařů potkávat lovce Pokémonů. Už nyní ve světě Pokémony dle různých odhadů chytá a trénuje více než deset milionů fanoušků, z nichž většina sledovala seriál Pokémon v dětství. Přestože by se na první pohled mohlo zdát, že hra je koncipována pro nižší věkovou kategorii, ve skutečnosti je převážná většina hráčů již dospělá a ve hře se vrací do dětských let.

Ještě před oficiálním vydáním hry pro ČR se trenéři začali sdružovat do online skupin a vyrážet na společné lovy. Hlavní česká facebooková skupina čítá k dnešnímu dni 14 000 členů a jejich počet roste doslova raketovou rychlostí. Pokud jste z hlavního města, kromě této skupiny by vás určitě mohla zaujmout i skupina SkillZone Pokémon Go, jejíž členové společně vyrážejí na lov Pokémonů z herny SkillZone každý den, včetně víkendů. Jejich odhodlání nenaruší ani nepřízeň počasí. Kdo ví, třeba déšť přinese i nějaké ty vzácné vodní pokémony.Pokud jste ve světě Pokémon Go nováčky, vyplatí se nejdříve promyslet pár základních strategických kroků, jako například volba vašeho prvního Pokémona či volba týmu, pro který budete bojovat. Všechny tyto důležité informace, které vám usnadní vaši volbu, naleznete v našem článku.

Témata:  Pokemon

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy