Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nedaří se vám najít vzácné Pokémony? Máme rady jak na to

Mobilní hra Pokemon Go
Mobilní hra Pokemon Go
Foto: Reprofoto YouTube

Praha – Hrajete Pokémon Go už delší dobu a stále nemůžete narazit na žádné vzácnější Pokémony? Zkuste tyhle tipy a triky, které by měly přinést kýžené ovoce. Nejedná se ale o nic jednoduchého.

Na začátek je dobré si říct, kteří Pokémoni jsou vlastně vzácní. Server Poké Assistant sestavil žebříček dvaceti nejvzácnějších Pokémonů. Patří mezi ně Charizard, Ditto, Omastar, Charmeleon, Dragonair, Muk, Vaporeon, Machamp, Ivysaur, Venusaur, Blastoise, Nidoqueen, Nidoking, Vileplume, Poliwrath, Alakazam, Weepinbell, Victreebel, Slowbro, Marowak.

Legendárního Pokémona Mewtwo zatím nikdo neviděl, i když byl ukázán v úvodním traileru. Pravděpodobně bude dostupný na nějaké veřejné akci pořádané přímo firmou Niantic. Podobně jsou na tom maskoti týmů, ptačí pokémoni Articuno, Zapdos a Moltres, které zatím nikdo nikde neviděl. Zatím se neví, jestli budou vůbec někdy ve hře. Zpátky ale k tipům, jak najít vzácnější Pokémony.

1. Zvyšte úroveň svého účtu

Nejedná se o žádnou světobornou radu, ale čím větší úroveň budete mít, tím lepší Pokémony budete mít a budete mít mnohem vyšší šanci, že narazíte na vzácné druhy, jak píše server Mirror. Z každého pokémona dostanete zkušenosti a speciální věci, které se nazývají candy (sladkosti). Čím více těchto sladkostí máte, tím rychleji můžete svého Pokémona vylepšit například na nějakého z výše uvedených.

2. Choďte s vajíčky na túry

Pokémony nemusíte jen lovit, můžete si je také vychovat z vajíčka. Ty naleznete v Pokéstopech. Pokud vám vypadne nějaké vajíčko, v inventáři jej vložíte do inkubátoru a pak už s ním musíte chodit 2 až 5 kilometrů. Čím větší vzdálenost je potřebná na vylíhnutí, tím větší je šance, že dostanete vzácného Pokémona.

3. Vyrazte do okolí

Pokud chcete vodní Pokémony, vyrazte k řece nebo jezeru. Stejně tak je to u travnatých Pokémonů, kteří se zdržují na loukách. Ohniví jsou naopak v teplejších krajích, například na pláži. Kamenní pokémoni se pak nacházejí ve městech, vlakových nádražích atd.

Podle serveru IGN existují i Pokémoni, kteří se dají ulovit pouze na určitém regionu. Pro západní Evropu to má být Mr. Mime, Severní Amerika má mít Taurose, Asutrálie a Nový Zéland pro změnu Kangaskhan a pro Asii to je Farfetch. Zatím to nebylo přímo potvrzené firmou Niantic, ale tihle Pokémoni se nenašli nikde jinde.

4. „Podvod" s Ingressem

Ještě předtím, než se Niantic pustil do Pokémon GO, vytvořili podobnou hru, která je založená na geolokaci a augmentové realitě. V Ingressu lidé putují portály a sbírají energii známou jako XM. Jeden uživatel služby Reddit přišel na to, že mapa z Ingressu se dá překrýt tou z Pokémon GO, protože vývojáři pravděpodobně použili dříve nasbíraná data.

Když si spustíte Ingress, uvidíte mnohem jasněji místa, kde se něco děje. Pokud na místo přijdete se zapnutými Pokémony, velmi pravděpodobně tam naleznete nějakého. Oblasti, kde se hojně nachází XM energie, se velmi pravděpodobně nachází i Pokémoni.

5. Ptejte se a reagujte na okolí

Existují speciální skupiny na sociálních sítí, kde lidé sdílejí informace o vzácných Pokémonech. Pokud jste v nějakém větším městě, tak si můžete všimnout hloučku lidí, kteří se dívají do mobilů. Velmi pravděpodobně se jedná taky o hráče, kteří mohli najít vzácného Pokémona. Případně se jich můžete zeptat, pokud to jsou zkušenější hráči, můžou mít užitečné informace o místech z vašeho okolí, kde se nachází Pokémoni.

Témata:  Pokemon

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy