Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman ocenil Babiše za podporu komunisty Bubeníčka

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Volby v Ústeckém kraji sice vyhrálo ANO, hejtmanem by ale mohl být i nadále Oldřich Bubeníček (KSČM). Ve Sněmovně to dnes prohlásil Andrej Babiš, načež jeho vstřícnost ocenil prezident Miloš Zeman.

"Pokud byl hejtman, neměl žádné kontroverze. No tak nechť tam může zůstat a to není vůbec o tom, jestli je nebo není komunista," řekl Babiš. "To je nabídka, která je spojena s poměrem míst v radě, a tam máme mít dominantní pozici. Hejtman bez našich lidí nebude moci rozhodovat. Křesla v radě jsou důležitější než hejtman a pan Bubeníček, nevím, že by měl nějaký skandál, že by něco ukradl," dodal.

"Pokud se bavíme s kolegy z ANO, tak se bavíme o dvojkoalici. Ale že bychom rozebírali konkrétní jména, to ne," sdělil v úterý Bubeníček.

Podle dnešního vyjádření Babiše pro iDnes.cz jsou v Ústeckém kraji i tlaky, které by mohly vést k tomu, že by ANO bylo vynecháno. "Klidně to mohou postavit bez nás," řekl Babiš. To, že komunista bude řídit kraj, pro něj neznamená problém.

Prezident Miloš Zeman "toto velkorysé gesto ocenil", uvedl v reakci na twitteru mluvčí Jiří Ovčáček.

Témata:  Oldřich Bubeníček Ústecký kraj Andrej Babiš Miloš Zeman

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy