Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Museli jsme porušovat zákony, přiznal exšéf tajné služby Mossad

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Londýn/Jeruzalém - Exvelitel izraelské tajné služby Mossad Efraim Halevy v rozhovoru s židovskými vysokoškolskými studenty v Londýně přiznal, že byl při své práci nucen porušovat zákon. Paradoxně sám studoval práva.

"Taková věc jako absolutní spravedlnost podle mě neexistuje. Někdy je to, co je spravedlivé pro vás, nespravedlivé pro někoho jiného. To si musíme přiznat," řekl Halevy.

"Studoval jsem práva a dostudoval jsem s vyznamenáním. Pomohlo mi to naučit se, jak zákon porušovat, což jsem někdy potřeboval. Ano, porušil jsem zákon. Neřeknu vám kolikrát, protože nehodlám strávit zbytek života v cele," řekl Halevy a vyvolal tím hlasitý smích posluchačů.

Halevy se narodil v roce 1934 v Londýně a o 14 let později se s rodinou přestěhoval do Izraele. Práva vystudoval na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě a téměř 30 let pracoval pro tajnou službu. Na rozdíl od premiéra Benjamina Netanjahua říká, že v některých směrech je jaderná dohoda dosažená s Íránem užitečná i pro Izrael.

Témata:  Mossad Izrael Velká Británie

Aktuálně se děje

2. května 2024 18:32

Gigant Gazprom vykázal za rok 2023 čistou ztrátu 629 miliard rublů

Ruský plynárenský gigant Gazprom skončil za loňský rok ve ztrátě ve výši 629 miliard rublů (tj. cca 160,1 miliardy korun). Přitom ještě v roce 2022 vykázal čistý zisk 1,2 bilionu rublů (cca 305,4 miliardy korun). Uvedl to server Kommersant.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy