Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odpůrci libyjské vlády nesmí do EU, Brusel prodloužil sankce

EU
EU
Foto: Pixabay

Brusel – Agentura AFP informovala o tom, že Evropská unie dnes prodloužila sankce vůči třem významným odpůrcům libyjské vlády národní jednoty. Sankce platí už od dubna.

Vláda premiéra Fáize Sarrádže vznikla za zprostředkování OSN a nahradila dvě soupeřící vlády - islamistickou v Tripolisu a mezinárodně uznávaný kabinet podporovaný parlamentem v Tobrúku.

Na sankční seznam Evropské unie se politici dostali kvůli údajnému podkopávání snah o mírové řešení libyjské krize. Jde o předsedu tobrúckého parlamentu Akílu Sáliha a předsedu islamisty ovládaného parlamentu a vlády v Tripolisu, Chalífu Gvíla a Núrího abú Sáhmaína.

Prodloužení sankcí znamená, že nebudou nadále moci cestovat na území EU a zablokovaná zůstanou dalších šest měsíců i jejich bankovní konta.

Témata:  Libye EU

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy