Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britské děti neví, jaké mají pohlaví. Přemýšlí i o sebevraždě

Teenageři
Teenageři
Foto: Pixabay

Londýn - Na linku bezpečí v Británii v souvislosti s nejistotou ohledně vlastní pohlavní identity volá stále více dětí. Většině z nich je 12 až 15 let. Mnoho z nich prý přemýšlelo o sebevraždě. Charita pro nárůst počtu případů nemá vysvětlení.

Podle britské charity Národní společnost, věnující se prevenci násilí na dětech, na linku bezpečí volají i děti ve věku jedenácti let a tvrdí, že si připadají uvězněny ve vlastním těle.

Speciálních sezení, ve kterých děti mohou své pocity probrat s odborníky, se prý ve školním roce 2015-2016 zúčastnilo 2796 dětí.

Podobný nárůst počtu případů zaznamenala i jediná britská klinika, která se specializuje na oblast genderové identity. Oproti loňskému roku se počet případů, se kterými se personál kliniky setkal, prý zdvojnásobil.

Vysoký počet britských dětí, který se označuje za transsexuály, ale u některých aktivistů vyvolává úvahy, zda děti nejsou jen zvědavé či homosexuální, nikoli transsexuální. Podle loňských průzkumů se téměř polovina transsexuálních mladistvých v Británii pokoušela spáchat sebevraždu. "Když donutíte dítě, aby se za svou genderovou identitu stydělo, může to mít za následek vážná duševní onemocnění," řekl ředitel charity Peter Wanless.

Témata:  transsexualové děti Velká Británie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy