Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policejní kamera natočila Amriho osm hodin po atentátu

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Berlín - Jen několik hodin po pondělním atentátu v Berlíně zachytila německá pomocí sledovací kamery pravděpodobného berlínského útočníka Anise Amriho u jedné z mešit v metropoli, kde dnes komando provedlo razii. Informovala o tom stanice RBB, která záznam s Amrim získala.

Tunisan byl u stejné mešity natočen také dvakrát v uplynulém týdnu. Policie podle agentury DPA nechtěla informaci komentovat a odkázala na úřad nejvyššího státního zástupce.

Amri byl u mešity v berlínské čtvrti Moabit v noci na úterý, vyplývá to z datové značky na snímku. Navštívil ji krátce před čtvrtou hodinou ranní, tedy zhruba osm hodin po atentátu.

V mešitě působí spolek Fussilet 33, který je podle zpráv tajných služeb centrem islamistů. Policie tam zasahovala už loni v reakci na informace, že se tam rekrutují bojovníci IS a že spolek vybírá peníze na činnost teroristického hnutí Islámský stát (IS) v Sýrii.

Témata:  Anis Amri teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy