Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva libyjští únosci letadla byli na Maltě obžalováni z terorismu, o azyl nepožádali

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Valletta - Před maltským soudem dnes stanuli dva libyjští únosci letadla, kteří v pátek se strojem Airbus A320 společnosti Afriqiyah Airways přistáli na středomořském ostrově. Jsou obžalováni z terorismu, únosu, použití síly na palubě letadla a omezování osobní svobody.

Únosci, kteří stále nesdělili motiv svého činu ani nepožádali na Maltě o azyl, u soudu veškerá obvinění popřeli. O propuštění na kauci nepožádali.

Dva Libyjci ve věku 27 a 28 let unesli letadlo libyjské státní letecké společnosti Afriqiyah Airways se 118 lidmi, který měl letět na vnitrostátní lince z města Sabhá do Tripolisu. Hrozili, že mají granáty a že stroj odpálí. Později se zjistilo, že u sebe měli jen repliky zbraní.

Podle zahraničních agentur jsou oba únosci stoupenci bývalého libyjského diktátora Muammara Kaddáfího, který zemi vládl od roku 1969 do října 2011, kdy byl zabit během povstání.

Témata:  Malta Libye

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy